Fjeldsted Hytten

Omstilling Ry’s hytte ligger naturskønt på et solrigt plateau, omringet af skov og med udsigt til haverne. I hytten er der bord-bænke-sæt og shelter med handicap-lift, og hytten må benyttes af alle. Se regler for brug at hytten nedenfor.

Der findes parkering ved Ry Hallerne, og i åbningstiden er her også adgang til vand og toilet. Det er muligt at reservere hytten til private arrangementer, når bare den ansvarlige bliver medlem af Omstilling Ry forud for arrangementet.

Kun handicappede gæster kan reservere overnatning, henvendelse til omstilling.ry@gmail.com.

Navngivet efter P. K. Fjeldsted

Hytten er opkaldt efter Peder Kristian Fjeldsted, som var førstelærer på kommuneskolen i Ry i første halvdel af 1900-tallet. På et område, hvor der nu er kirkegård, dyrkede han skolehave sammen med eleverne, så de kunne lære om natur og planter.
(Kilde: skanderborgleksikon.dk)

Regler for benyttelse af hytten

– Ophold i og brug af hytten er på eget ansvar.

– Medlemmer af Omstilling Ry har fri adgang til redskabsrummet i hytten.

– Hytten må benyttes af enkeltpersoner, familier, små grupper, daginstitutioner og skoleklasser.

– Man må overnatte i shelteren i ét døgn.

– Støjende adfærd er ikke tilladt.

– Brænde til bål skal medbringes, og der må kun laves mindre bål.

– Hytten skal efterlades rengjort og i ordentlig stand.

– Affald medtages, når hytten forlades.

Opførelse af hytten

Hytten blev bygget af frivillige i 2018-2019, i samarbejde med Ry Outdoor. Hytten er opført med økonomisk støtte fra Friluftsrådet og Brugsforeningen Trygs Ry-pulje.

Se flere billeder fra opførelsen af hytten i Galleriet.