Invitation til Grib dit affald/Ry – et projekt om lokale ressourcer!

 

Reclaiming wasteKære Ry-beboer

Kom og deltag i Grib dit affald/Ry – et projekt om lokale ressourcer.

 

Projektet Grib dit affald er et projekt som Aarhus Universitet, We Make Space-arkitekter og Omstilling Ry er påbegyndt og som handler om at undersøge hvordan et mindre bysamfund som Ry kan gøre husholdningsaffald til en lokal ressource. Projektet er en del af Aarhus Kulturby 2017, der breder sig til hele regionen. Vi vil vise og undersøge de gode lokale kræfter, der allerede er i gang med at gøre Danmark grønnere og mere bæredygtigt i Ry.

 

Vi vil gerne have dig med til dette projekt og denne proces, der kan have stor betydning for dig og dit umiddelbare lokale fællesskab. Det betyder noget at sænke C02 udslippene for det globale klima og ved en fællesindsats gennem projektet Grib dit affald kan vi sætte Ry på landkortet som et eksperimentelt sted folk vil besøge for at få inspiration til egne omstillingsprojekter, men også for at se de ressourcer sat i cirkulation.

 

Kom og bliv inspireret, få ny viden om affaldets gemte ressourcer og vær med til at skabe Ry’s lokale fremtid. Vi har brug for jer: nysgerrige, lokale ildsjæle, idémagere, praktikere og ’jordbundne’ og derfor er du inviteret med til at deltage i de 3 workshops à 2-3 timer hen over efteråret! Den første workshop er 17. august kl. 19.00-21.30 og holdes på Mølleskolen, Skanderborgvej 50 i Ry. Lokale står på døren.

 

Fremtidens bæredygtige samfund og grønne løsninger skabes også af jer!… f.eks. med:

  • Hjemmekompostering til egen haveproduktion og i den forbindelse regnvandsopsamling til brug for vanding.
  • Der kunne skabes fælles by-haver og by-landbrug
  • Man kunne anlægge og bestyre sit eget biogasanlæg, som man skulle finde ud af en dele-økonomisk model for. Et biogasanlæg og fremtidig bioraffinering kan tænkes i flere skalaer og udformninger og sammen med aktiviteter og anlæg til fælles bedste såsom et spa-bad.

 

…… håber at se dig! S.U 14. August . Vi vil gerne have at vide, hvor du bor når du tilmelder dig.

 

Tilmelding til Anders Boisen på andersboisen@me.com