Så er vi nået til den sidste dag i vores “spis grønt en dag om ugen”-event. Vi afslutter ved endnu engang at kokkerere grønne retter til jer i Kvickly, så kom endelig ned og smag. Det foregår fra kl. 11 til kl. 14. Dagens opskrifter får du her:
Lottes frikadeller
(ca. 25 stk.)
200 g røde splitlinser
1 løg
250 g knoldselleri
250 g champignon
2,5 dl havregryn
2 æg
Frisk timian
Salt, peber
Linserne koges som anvist på posen og hældes i sigte til de er kølet af (håndtemperatur).
Løg og selleri rives groft og champignon hakkes groft.
Linser og grøntsager blandes med æg, krydderier og havregryn.
Farsen skal trække ca. en halv time og frikadellerne steges i olivenolie.
Grøn lasagne med spinat
(revideret opskrift på basis af opskrift fra det økologiske råd)*
Tomatsauce
2 finthakkede løg
2 fed presset hvidløg
250 g svampe
2 dåser hakkede tomater
1 laurbærblad
Timian, rosmarin
Salt og peber
Ca. 250 g lasagneplader
Spinatfyld
500 g optøet grofthakket spinat
250 g hytteost
3 spsk. fint revet parmesan
4 fintstrimlede soltørrede tomater
Peber, lidt salt
Ostesauce
50 g smør
50 g mel
5 dl. mælk
100 g revet ost
Revet muskatnød
Salt og peber
Evt. lidt vand, hvis saucen bliver for tyk.
Tomatsauce: Start med tomatsaucen ved at svitse løgene i olivenolie og tilsæt champignon. Når væden er fordampet tilsættes krydderier, hvidløg og tomater. Saucen smages til med salt og peber. Mens tomatsaucen simrer ved lav temperatur, laves spinatfyldet og ostesaucen.
Spinatfyld: Væden presses ud af den optøede spinat og blandes herefter med hytteost, parmesan og soltørrede tomater. Smag til med salt og peber.
Ostesauce: Smelt smørret i en gryde, tilsæt herefter melet. Hæld lidt mælk i ad gangen og lad saucen koge igennem. Det er lettest hvis mælken er opvarmet. Tilsæt osten og smag til med krydderier.
Læg lasagnepladerne i et smurt fad skiftevis med spinatfyld, tomat og ostesauce. Start og slut med ostesauce.
Lad lasagnen trække i 1 time.
Bages i ovnen i en 1/2 time ved 200 grader.
Velbekomme!