Så er det i dag, Omstilling Ry serverer grønne smagsprøver i Kvickly. Kom ned og smag mellem kl. 11 og 14. Følg også med på Facebook, hvor vi poster opskrifter hele ugen.
I dag serverer vi grøntsagsfrikadeller, dahl og salat. Opskrifterne får du her:
Dahl
(lettere redigeret udgave af opskrift fra Det økologiske råd)*
130 g grønne linser
2 fed hvidløg
1 hakket løg
1/2 kanelstang
Chili (1/2-1 tsk.)
6 kryddernelliker
1/2 tsk. koriander
1 dåse flåede tomater
Olivenolie
Salt, peber
Løget svitses i olien, hvidløg og krydderier tilsættes og svitses med. Tilsæt tomater, linser og lidt vand. Lad det koge til linserne er møre, ca. 45-60 min. Tilsæt ekstra vand undervejs så det ikke koger tørt. Smag til med salt og evt. flere krydderier.
Samme ret kan let forvandles til en lækker sovs til pasta, blot skal krydderierne ændres til timian, rosmarin eller oregano og der skal tilsættes lidt tomatpure.
Berits frikadeller
(12 stk.)
2 store gulerødder
1 løg
1 håndfuld frisk spinat
1 1/2 dl. Havregryn
2 æg
Krydderurter efter eget valg
Salt, peber
Olivenolie
Gulerødder og løg rives, spinat hakkes groft, krydderurter hakkes fint. Det hele blandes med æg, havregryn, salt og peber, og stilles til side ca. en halv time, så havregrynene kan trække væden til sig. Frikadellerne steges i olivenolie.
Til frikadellerne er det lækkert med denne mættende rødkålssalat med perlespelt og æbler, se www.viskalspise.dk. Frikadellerne kan også spises med rodfrugtsmos* og denne børnevenlige salat:
Spidskålsalat
1/2 grøn spidskål
1 æble
1 rød snackpeber
1 dåse majs
Dressing af:
4 spsk. olivenolie
3 spsk. Æbleeddike
Lidt flydende honning
Salt